Potrivit PCCOCS, în schimbul acestei sume, bănuiții urmau să convingă victima să-și retragă plângerea. Mai mult decât atât, ei au pretins că ar avea influență asupra unor angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției, astfel încât aceștia să adopte o hotărâre favorabilă.


Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA) împreună cu procurorii PCCOCS au efectuat o serie de percheziții la domiciliile bănuiților, de unde au fost ridicate sumele de bani transmise sub controlul angajaților SPIA, precum și alte probe concludente pe cazul dat.

Dacă vina bănuiților va fi dovedită în instanţa de judecată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 10 ani.

Documentarea acțiunilor ilegale ale bănuiților a fost efectuată de către ofițerii SPIA, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!