EU4Digital: Ce reprezintă programul finanțat de UE și care vor fi beneficiile pentru economia Moldovei

EU4Digital: Ce reprezintă programul finanțat de UE și care vor fi beneficiile pentru economia Moldovei

EU4Digital este un program finanțat de Uniunea Europeană pentru a oferi suport economiei și societății digitale. Programul are ca scop extinderea beneficiilor Pieței Unice Digitale a Uniunii Europene către statele Partenere din Est, direcționând suportul UE spre dezvoltarea potențialului economiei și societății digitale, pentru a stimula creșterea economică, a genera mai multe locuri de muncă, a ajuta afacerile și a îmbunătăți viața cetățenilor.

Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, speră că EU4Digital va îmbogăți nu doar activitatea instituțiilor guvernamentale, dar și viața cetățenilor. „Este un domeniu cu potențial enorm pentru dezvoltare socială și economică, precum și de stimulare a creșterii și creare a locurilor de muncă. Armonizarea piețelor digitale va duce la îmbunătățirea serviciilor online, la prețuri mai bune și la o alegere mai mare, va atrage investiții și va stimula comerțul și ocuparea forței de muncă", a spus Peter Michalko.

La rândul său, Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a menționat că programul EU4Digital va oferi oportunități și legături mai bune în economia și societatea digitală, pentru afacerile și cetățenii din țările Parteneriatului Estic și UE. O conectivitate mai accesibilă, un ecosistem modern de start-up-uri TIC, e-comerț simplificat, securitate cibernetică sporită și competențe digitale vor stimula creșterea economică, incluziunea digitală a cetățenilor și afacerilor, și integrarea Republicii Moldova în economia digitală regională și europeană”.

Publicitate

EU4Digital este un program regional pentru regiunea Parteneriatului Estic. A început în ianuarie 2019 și va dura până în decembrie 2021.

Proiectul a fost lansat la Chișinău, miercuri, 2 octombrie, cu suportul Delegației UE în Republica Moldova și a Ministerului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova.

Scopul evenimentului a fost de a prezenta Programul EU4Digital ca o inițiativă emblematică, direcționând o gamă largă de acțiuni în suportul obiectivelor politicii UE în domeniul digital. De asemenea, evenimentul a evaluat situația și progresele înregistrate în sectorul digital din Moldova și a prezentat acțiunile ulterioare. La eveniment, de asemenea, a fost lansat și noul site al EU4Digital.

Prin EU4Digital, UE sprijină țările Parteneriatului Estic în reducerea tarifelor de roaming, dezvoltarea benzii largi de mare viteză, pentru stimularea economiilor și extinderea e-serviciilor, armonizarea cadrelor digitale în întreaga societate, în domenii care variază de la logistică la sănătate, consolidarea securității cibernetice și dezvoltarea capacităților digitale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal