La următoarea etapă, Comisia de concurs va verifica respectarea de către candidați a criteriilor de eligibilitate. Candidații neadmiși la concurs vor fi informați prin e-mail despre motivul neadmiterii.

Lista candidaților admiși la concurs, împreună cu CV-urile, scrisorile de motivare și conceptul de dezvoltare, va fi plasată pe site-ul  Ministerului Finanțelor și a Serviciului Vamal, imediat după decizia privind admiterea lor la concurs.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat pe data de 3 septembrie. Ministra Finanțelor Natalia Gavrilița menționase că „nu căută pe cineva care să cunoască regulamente pe de rost, ci o persoană integră și un manager performant”.

Citește și: Se caută un șef pentru Serviciul Vamal. Ministra Finanțelor cere ajutorul cetățenilor

Fostul șef al Vămii, Vitalie Vrabie, a anunțat că pleacă din funcție pe 27 iunie. El și-a depus cererea de demisie spunând că pleacă împăcat și că le mulțumește colegilor pentru rezultatele înregistrate. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!