Sute de dolari, împărțiți într-un cabinet de la sediul Partidului Nostru. Reacția PN (VIDEO)

Sute de dolari, împărțiți într-un cabinet de la sediul Partidului Nostru. Reacția PN (VIDEO)

Mai mulți membri și angajați de la Partidul Nostru ar fi primit sute de dolari de la ex-contabilul formațiunii politice. Asta reiese din mai multe filmulețe video publicate de site-ul scheme.md, lansat la scurt timp după schimbarea puterii de la Chișinău și de pe care lipsesc cu desăvârșire date despre fondatori sau echipă. Printre cei filmați cum iau bani dintr-un cabinet de la sediul Partidului Nostru se numără și vicepreședintele formațiunii politice, Ilian Cașu. Inițial, acesta a declarat pentru AGORA că scena s-ar fi produs în perioada 2016-2017 și că trebuie să-și amintească pentru ce anume a primit banii. La scurt timp, ne-a contactat, menționând că banii au fost oferiți pentru cumpărarea materialelor promoționale.

Portalul scheme.md a publicat și o înregistrare audio în care fostul contabil al partidului, Alexandru Atamanenco, ar povesti cum se împart banii în interiorul formațiunii politice. Ar mai fi spus că banii sunt trimiși de la Moscova la Chișinău cu trenul.

Publicitate

Sunt publicate mai multe filmulețe, înregistrate cel mai probabil cu o cameră ascunsă într-un oficiu din sediul PN, unde mai multe persoane, pe rând, vin și iau anumite sume de bani. Printre ele, și vicepreședintele formațiunii politice, Ilian Cașu. El a fost surprins cum ia mai multe bancnote de dolari, le pune imediat în buzunar și părăsește încăperea.

AGORA a încercat să discute cu Ilian Cașu. După ce a văzut imaginile, acesta s-a declarat bulversat.

„Trebuie să-mi amintesc. Nu știu cine filma, cum filma, de ce se dădeau bani, cum se dădeau. Să fie clar: eu bani de la Renato Usatîi nu iau. Pare să fi fost filmat în 2016-2017, dar trebuie să-mi amintesc clar ce a fost. Dacă mă arată pe mine, înseamnă că a fost cu o ocazie ceva. Poate a fost o chestie, trebuia să fie ceva organizat. Banii se dau cu ocazia că ăștia aduc camera. Este o provocare. Toți sunt bucuroși că se dă ceva, dar de fapt se dă o cursă”, a declarat el.

Cașu a mai spus că Alexandru Atamanenco „a plecat subit din echipă prin 2017”. „De la cunoscuți știu că s-ar fi dus în Marea Britanie atunci. Camera este instalată de Atamanenco, altfel nu se leagă nimic. Este o situație clar coordonată. Clar că e vorba de timpul lui Plahotniuc și de PCCOCS-ul capturat, o cursă bine regizată. Pentru a crea probe, se împart bani sub camera de luat vederi”, a explicat el.

La scurt timp după această discuție, Ilian Cașu ne-a contactat și ne-a spus că și-a amintit pentru ce a primit banii: „Atamanenco mi-a dat acei bani pentru materiale promoționale, pentru că atunci era campania electorală pentru prezidențiale”.

Portalul citat mai scrie că Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a deschis un dosar pe acest caz, doar că acesta este înghețat. Nu ne-a reușit să obținem, deocamdată, o reacție de la oamenii legii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal