Se proclamă daci liberi, au un rege recunoscut de Donald Trump și îl acuză pe Dodon de trădare de patrie. Cine protestează în corturi, peste drum de Președinție (VIDEO)

Se proclamă daci liberi, au un rege recunoscut de Donald Trump și îl acuză pe Dodon de trădare de patrie. Cine protestează în corturi, peste drum de Președinție (VIDEO)

Corturile revin în centrul orașului, vis-a-vis de Președinție. În dimineața zilei de joi, un grup de oameni a cerut tragerea la răspundere a președintelui Igor Dodon. Aici au fost amenajate trei corturi, iar protestatarii au anunțat greva foamei pentru patru zile. Protestul are o singură nuanță:la el participă...patru persoane: liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc și trei membri ai mișcării Dacii Liberi din Carpați. 

„Eu nu recunosc așa stat ca Republica Moldova. De ce? Pentru că aici s-a format un stat sovietic rusesc. Ei au distrus cultura noastră și ne-au deportat. Noi dacii liberi din Carpați nu recunoaștem așa stat. Unicul președinte care ne-a recunoscut ca „dacii liberi”, este Donald Trump și unicul rege pe care o să-l alegem în 2020 este liderul principal și regele Daciei, Vasile Sinigur, care a fost recunoscut ca rege de Donald Trump și Boris Johnson prim-ministrul Angliei”, spune unul dintre protestatari, Maxim Nedelco membru al mișcării Dacii Liberi din Carpați.

Dacii Liberi îl acuză pe Igor Dodon de „trădare de țară și spionaj în favoarea altui stat”.

Publicitate
...

„Eu cer și procurorul general Robu - să ia măsuri de urgență la acest „neales” Dodon. El niciodată nu a fost președintele nostru. Noi, dacii liberi, de șase mii de ani am fost aici stăpâni. Ei nu au avut niciodată pământuri”, a adăugat Nedelco.

„Nemulțumirea noastă este motivată de faptul că un penal stă peste drum de noi - Igor Dodon. El conduce țara asta și nu vrea să cedeze scaunul și gata”, spune un alt membru al mișcării Dacii Liberi din Carpați, Vasile Sinigur.

Protestatarii au purtat, anterior, un dialog cu prim-ministra Maia Sandu. „Am cerut să fim protejați de armata NATO, căci nu putem dormi liniștiți acasă. Într-o zi poate fi ca în anii 40 - să ne trezim cu automatele la cap. Noi am cerut de la Maia Sandu, față-n față, ochi în ochi, vorbind cu ea, să fim protejați de armata NATO, ca SUA să pună armată la podul de la Vadu-lui-Vodă până când o să se clarifice această întrebare. Văd că nici o reacție de la Maia Sandu”

Un protestatar spune că nu va ține greva foamei, dar va rămâne în cort. „Așteptăm să ivină cu acșiuni Guvernul ca să-l scoatem pe Dodon de la putere și să evacuăm armata a 14-a de pe teritoriul R. Moldova și dorim retragerea tuturor agenților secreți rusești din Moldova”, adaugă Dumitru Munteanu, cel de-al treilea protestatar.

La rândul său, Vasile Costiuc a afirmat că membrii partidului său ar urma să se alăture protestului în seara zilei de joi.

„Noi suntem patru care am declarat greva foamei, dar vor veni mai în seară colegii noștri, prietenii noștri, oamenii care au interes săschimbăm opinii, să discutăm, să facem dezbateri, noi vom fi aici 24 din 24”, a spus lider partidului Democrația Acasă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal