Cu ce averi se laudă candidații la fotoliul de primar de Chișinău: Ceasuri de mii de dolari sau mașină de 20 de mii de lei

Cu ce averi se laudă candidații la fotoliul de primar de Chișinău: Ceasuri de mii de dolari sau mașină de 20 de mii de lei


Ceasuri de mii de dolari, mașină Volvo din 2010 evaluată doar cu 20 de mii de lei sau datorii. Ce au indicat în declarațiile de avere ultimii șase candidați la șefia capitalei, după ordinea înscrierii în buletinul de vot, vedeți mai jos. Precizăm că datele vizează doar perioada anilor 2017-2018.

Alexandru Fetescu, PLDM

Candidatul a ridicat un salariu de aproape 295 de mii de lei de la PLDM. A mai obținut dividende de 50 de mii de lei de la „AtlasClasic” SRL.

Are 50% cotă parte dintr-un teren intravilan de 0,06 hectare, dar și 50% cotă parte dintr-un spațiu comercial sau de producție de 37 m.p. 

Deține un Volvo C60 produs în 2010, dar care este evaluat cu 20 de mii de lei în declarație. 

Dorin Chirtoacă, PL 

Fostul primar al capitalei a ridicat 302 mii de lei de la Primăria Chișinău și 54 de mii de lei de la Partidul Liberal. 

Deține un teren intravilan de 0,30 hectare la Colonița. În aceeași comună are o casă de locuit de 243 m.p., trei garaje și două construcții indicate cu mențiunea „altă avere imobilă”. Mai este proprietarul unui apartament din Chișinău, de 71 m.p., evaluat cu 500 de mii de lei. 

Indică un automobil Opel produs în 1993, evaluat cu 28 de mii de lei, dar și un BMW din 1997, evaluat cu 96 de mii de lei, pe care îl are în folosință.

Deține trei conturi bancare, dintre care două la Banca Comercială Română. Din informațiile disponibile, pe unul dintre ele are un depozit de 200 de mii de lei.

Ivan Diacov, Partidul Nostru

Împreună cu soția, au obținut puțin peste 101 mii de lei din activitatea științifică, dar și 150 de mii de lei din vânzarea automobilului. Au mai câștigat 286 de mii de lei din pensii.

În Chișinău, deține două terenuri, o casă de locuit, un garaj și o construcție trecută la categoria „alte bunuri imobile, inclusiv cele nefinalizate”.

Are o mașină Hyundai Sonata, produsă în 2009 și evaluată cu 64 de mii de lei, dar și un Suzuki Vitara din 2015, evaluat cu 150 de mii de lei. 

Familia Diacov indică opt conturi bancare, cu peste 928 de mii de lei. 

Totodată, până în 2023, urmează să întoarcă cele trei împrumuturi luate de la o persoană fizică, de peste un milion de lei. 

Vladimir Cebotari, PDM 

Vladimir Cebotari indică doar salariul de la Ministerul Justiției – de 193 de mii de lei. Soția acestuia a câștigat însă aproape 1,2 milioane de lei din dividendele de la „Fly One” și 440 de mii de lei de la „Sanair Service” SRL. 

Cebotari s-a ales cu 25 de mii de euro (484 de mii de lei) din vânzarea unui BMW 640. Mai are două mașini Porsche, una produsă în 2015 și alta în 2018, ambele luate în leasing.

Are în proprietate un teren intravilan de 0,049 hectare și altul cu aceeași suprafață în posesie. Familia Cebotari deține două case de locuit, de 226 m.p. și 270 m.p. 

Candidatul se poate lăuda cu trei ceasuri – de 8.500 de dolari (150 de mii de lei), 14 mii de dolari (248 de mii de lei) și de 9.000 de dolari (159 de mii de lei). 

Mai are două seturi de mobilă evaluate cu 10.500 de euro (203 mii de lei) și 4.000 de euro (77 de mii de lei). 

Familia Cebotari deține 13 conturi bancare, cu peste 1,16 milioane de lei pe ele. 

Chiar și așa, Vladimir Cebotari are o datorie de 30 de mii de dolari (532 de mii de lei) la o companie de microfinanțare. 

Octavian Țîcu, PUN 

Candidatul Partidului Unității Naționale a câștigat un salariu de 160 de mii de lei de la Institutul de Istorie. Alți 415 mii de lei i-a luat din activitatea didactică, științifică și de creație de la USM, REL, Cotidianul, FES, Jurnal TV și Soros. Din publicarea de carte a mai obținut 32 de mii de lei. 

Soția a ridicat 70 de mii de lei de la ULIM și 20 de mii de lei de la Institutul de Istorie și de la Ministerul Educației Culturii și Cercetării. 

Familia Țîcu deține un apartament în Chișinău, de 128 m.p., evaluat cu 739 de mii de lei, dar și un Ford Focus produs în 2017, estimat cu 214 mii de lei. 

Indică patru conturi bancare cu aproape 243 de mii de lei. 

Serghei Toma, Partidul Oamenilor Muncii 

Serghei Toma spune că activează peste hotare, în Marea Britanie, de unde a ridicat un salariu de puțin peste un milion, iar soția acestuia – de 433 de mii de lei. 

Deține o mașină Honda, produsă în 2007 și înmatriculată în România, cu preț estimativ de 9.000 de euro (174 de mii de lei).

Are un cont bancar în străinătate. Deși indică suma de 1.346, nu precizează despre ce valută este vorba. 

Vladimir Țurcanu, Partidul Popular Românesc 

De la diverse companii și asociații, Vladimir Țurcanu a obținut un venit de aproape 562 de mii de lei. Soția acestuia a câștigat 50 de mii de lei.

Familia Țurcanu deține patru terenuri, dintre care trei intravilane, dar și o construcție de 95 m.p., trecută la categoria „alte bunuri imobile, inclusiv cele nefinalizate”. 

Declară două automobile, evaluate la 100 de mii de lei și 130 de mii de lei. Este vorba de un Subaru Forester din 2007 și, respectiv, de o Toyota Urban Cruiser din 2009. 

Boris Volosatîi, Partidul Democrația Acasă 

Candidatul declară un salariu de 352 de mii de lei din funcția de director al liceului „Gheorghe Asachi”, iar soția a avut un venit de 440 de mii de lei de la „Sinteza-OS” SRL. 

Soții Volosatîi au primit și pensii în sumă totală de 224 de mii de lei. Mai dețin șase terenuri agricole în raionul Căușeni. De asemenea, au două apartamente de 98 de m.p. și de 66 m.p., o casă de locuit de 108 m.p. în Ștefan-Vodă, dar și un garaj de 18 m.p. 

Mai indică un Mercedes E200, produs în 2008 și evaluat cu 50 de mii de lei.

Familia Volosatîi are șapte conturi bancare cu puțin peste 14 mii de lei, dintre care trei salariale, trei curente și unul de pensie.

Candidatul are de returnat un credit de 2 milioane de lei, luat în 2011 de la o bancă comercială.

Vedeți mai jos averile celorlalți concurenți:

Ce averi au candidații la fotoliul de primar de Chișinău: Mașini, apartament donat sau bursă de mii de euro

Averile candidaților la șefia capitalei: Venituri de milioane de lei sau doi ani fără salariu

Dacă tot ai ajuns aici...

...înseamnă că ți-a plăcut articolul sau te preocupă subiectul. Noi vrem să venim cu cât mai multe articole pe care să le citești până la final. Acum le poți spune direct jurnaliștilor din redacție ce vrei să citești și în ce format.

Noi păstrăm jurnalismul AGORA deschis tuturor. Nu avem în spate oligarhi sau politicieni și nimeni nu-i dictează editorului cum să scrie despre un subiect sau altul. Sprijinul tău ne va ajuta să ne păstrăm această independență. Orice contribuție, oricât de mare sau mică, este extrem de valoroasă pentru noi.

Sprijină AGORA astăzi cu doar 98 de lei. Mulțumim.

Vezi și aceste știri
Cum au încercat rușii să „recupereze” Basarabia în 1924: Răscoala de la Tatarbunar și procesul celor 500 (2)

Cum au încercat rușii să „recupereze” Basarabia în 1924: Răscoala de la Tatarbunar și procesul celor 500 (2)

Romeo Lopotencu, demis în toamna anului trecut, restabilit în funcția de directorul al Red-Nord

Romeo Lopotencu, demis în toamna anului trecut, restabilit în funcția de directorul al Red-Nord

Afganistan: Peste 100 de jurnaliști cer ajutorul comunității internaționale pentru sprinjinul libertății presie

Afganistan: Peste 100 de jurnaliști cer ajutorul comunității internaționale pentru sprinjinul libertății presie

Advertoriale
Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

De ce aeroportul din Lukla este cel mai primejdios din lume și cum moldovenii au vopsit ouă în Nepal, de Paște. Istoriile documentarului MyEverest

De ce aeroportul din Lukla este cel mai primejdios din lume și cum moldovenii au vopsit ouă în Nepal, de Paște. Istoriile documentarului MyEverest

Cine sunt experții internaționali, invitați la „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”

Cine sunt experții internaționali, invitați la „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  Au refuzat să lucreze acolo unde au fost repartizați, așa că au fost obligați, de stat, să restituie banii pentru anii învățați. Avocatul Poporului ia apărarea absolvenților Academiei Militare
 • 2
  Testamentul Prințului Philip al Marii Britanii va rămâne sigilat timp de 90 de ani
 • 3
  Autoritățile locale din Cupcini vor aloca 200 mii de lei pentru un bust în memoria primarului socialist Ivan Ostaficiuc (DOC)
 • 4
  Gazprom, suspectat de manipularea pieței de gaze. Un grup de europarlamentari cer anchetarea companiei
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.