Usatîi, despre video cu banii împărțiți în birourile PN: Cineva se gândește să ne scoată din alegeri

Usatîi, despre video cu banii împărțiți în birourile PN: Cineva se gândește să ne scoată din alegeri

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că filmulețele publicate de site-ul scheme.md, în care mai mulți membri și angajați de la Partidul Nostru ar apărea primind sute de dolari de la ex-contabilul formațiunii politice, sunt o tentativă de a dezechilibra partidul în prag de alegeri. Usatîi afirmă că banii care apar în video sunt bani oferiți pentru nevoile oamenilor, de Fundața „Renato Usatîi”.

Liderul PN afirmă că a ajutat din bani proprii mai multe persoane, de-a lungul timpului.

„Pot să arăt de unde am bani și din acești bani ajut oamenii. Indiferent ce dau oamenilor, eu trebuie să ofer impozite de 18%. Era vorba de banii de peste hotare. Am în mână copiile unor facturi. Fiind primar de Bălți, am plătit milioane de lei anual în formă de taxe”, spune Usatîi. „Unde pleacă banii pe care îi iau reprezentanții fundației? Pentru nevoile oamenilor”, a spus politicianul.

Publicitate

Candidatul la primăria Bălți afirmă că știa despre aceste filmulețe, iar portalul care a publicat video-urile ar fi controlat de Igor Dodon.

Portalul în cauză a publicat și o înregistrare audio în care fostul contabil al partidului, Alexandru Atamanenco, ar povesti cum s-ar împarte banii în interiorul formațiunii politice. Ar mai fi spus că banii sunt trimiși de la Moscova la Chișinău cu trenul.

„Eu pot spune că știu și despre alte video. Puneți-le pe toate... De ce Atamanenco face porcăria asta? Asta e treaba lui. Dacă azi cineva se gândește că o să ne scoată din alegeri, eu mă adresez la procurorul general. Faceți o anchetă că video-urile din dosarul penal nu eu le-am publicat, dar cineva din băieții voștri își permit asta. Să nu vă împingă păcatul să încercați să repetați combinațiile făcute de Plahotniuc, cum ne-au scos din alegeri în 2014... Igor (n.r. - către Dodon), cunoști adevărul și te rog să te oprești din porcării. Terminați”, a cerut Usatîi.

Amintim că joi dimineața a apărut un articol potrivit căruia mai mulți membri și angajați de la Partidul Nostru ar fi primit sute de dolari de la ex-contabilul formațiunii politice. Asta reiese din mai multe filmulețe video publicate de site-ul scheme.md, lansat la scurt timp după schimbarea puterii de la Chișinău și de pe care lipsesc cu desăvârșire date despre fondatori sau echipă. Printre cei filmați cum iau bani dintr-un cabinet de la sediul Partidului Nostru se numără și vicepreședintele formațiunii politice, Ilian Cașu. Inițial, acesta a declarat pentru AGORA că scena s-ar fi produs în perioada 2016-2017 și că trebuie să-și amintească pentru ce anume a primit banii. La scurt timp, ne-a contactat, menționând că banii au fost oferiți pentru cumpărarea materialelor promoționale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal