„Această maladie este a doua în structura maladiilor din cauza cărora se moare. Simptomatica este atât de săracă, că se depistează tardiv. Este de datoria noastră să le susținem moral pe cele care au acest diagnostic, să le informăm pe această cale pe toate femeile din RM că există acest risc, că există screening gratuit. Stimați bărbați, dvs sunteți fii ale unor femei, soți ale unor femei, tați de fete, vă îndemn, în semn de solidaritate, să sprijinim aceste femei, să purtați acest semn, să transmiteți un mesaj că le iubiți și că le îndemnați să-și dacă screening de cancer mamar”, a declarat Ruxanda Glavan în debutul ședinței de plen.

„Vă mulțumim. O să acordăm maladiei în cauză o atenție deosibită. Nu trebuie să deosebim dacă asta e inițiativa PDM sau a tuturor bărbaților sau femeilor. Să avem grijă de femei, fiindcă ele sunt cele care duc lumea în palme”, a menționat Zinaida Greceanîi. În timp ce unii deputați, inclusiv democrați, nu s-au grăbit să-și pună panglica roz în piept, unii au montat-o pe microfon.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!