Apă-Canal Chișinău a anunțat despre demisia șefului, iar apoi s-a răzgândit: S-a produs o eroare

Apă-Canal Chișinău a anunțat despre demisia șefului, iar apoi s-a răzgândit: S-a produs o eroare

Întreprinderea Apă-Canal Chișinău a anunțat, printr-un mesaj pe Facebook, că șeful instituției, Valeriu Meșca, și-a dat demisia. La scurt timp, mesajul a fost șters de pe Facebook, însă a fost salvat și postat de fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă. Acesta a sugerat că Meșca s-ar fi răzgândit în urma unui apel primit de la „Dodon cu Năstase”. Telefonat de AGORA, Meșca inițial a răspuns la apel, iar apoi, auzind cine-l sună, a declarat că e într-o ședință și a închis.

Informația despre demisia lui Meșca a fost, inițial, comentată de Chirtoacă.

...

Publicitate

„Conducerea Apă Canal Chișinău își dădea demisia, apoi brusc, comunicatul a fost scos. Ărin urmare, Dodon cu Năstase l-au sunat din nou pe directorul Meșca și i-a ordonat să stea liniștit. Iată așa funcționează și așa de mare și lungă este cloaca de la ACC, care ține de la președinție până la stația de epurare”, a comentat Chirtoacă.

Ulterior, la o emisiune TV, Igor Dodon a fost întrebat dacă într-adevăr l-a sunat pe Meșca și l-a convins să rămână în funcție. „Nici nu știu cine e Pleșca, Meșca, Mîșca (n.r. - din rusă „șoricel”), idee n-am. Chirtoacă vrea și el să se poziționeze”, a comentat Dodon.

AGORA a solicitat o reacție din partea lui Meșca. Inițial, acesta a răspuns la apel, iar apoi, auzind cine îl contactează, a spus că este într-o ședință și nu poate vorbi. Acesta nu a mai răspuns nici la mesaj.

Serviciul de presă al Apă-Canal Chișinău ne-a spus că Meșca nu a demisionat. „S-a produs o eroare, dl. Meșca nu a demisionat”, ne-a comunicat șefa serviciului de presă, Nadejda Fotescu.

De menționat că Meșca a fost, recent, chemat la raport la Guvern, în legătură cu mirosul neplăcut din Capitală. Acesta a afirmat că mirosul urât care vine peste capitală ar avea două cauze. Pe de o parte, există o problemă cu stocarea nămolului care se acumulează la stația de epurare, iar pe de altă parte, în sistemul de canalizare se scurg deșeuri lichide de la fabrici și spălătorii.

Ulterior, pe 19 septembrie, Consiliul Concurenței a amendat „Apă-Canal Chișinău" SA cu aproape 7,2 milioane de lei. Întreprinderea a fost pedepsită pentru că a aplicat diferit și arbitrar coeficienții la stabilirea tarifelor pentru depășirea concentrației maxim admisibile în apele uzate evacuate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal