„După 13 pagini de argumente, se respinge fără o motivație și argumentare. Regret decizia de azi”, a spus Ruslan Codreanu după pronunțarea deciziei.

Acesta a menționat că încă speră că milioanele de euro pentru reforma justiției nu s-au chetuit în zadar, iar justiția din țara noastră va fi echidistantă față de toți. „Decizia arată că reformarea justiției merge foarte greu. Este greu să lupți cu un sistem”, a adăugat Codreanu.

În același timp, Ruslan Codreanu a precizat că va merge la Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că Ruslan Codreanu a depus o cerere de chemare în juecată prinvind decizia CECEM Chișinău de a nu-l înregistra în calitate de candidat independent la funcția de primar al capitalei.

Candidatul independent pentru funcția de primar de Chișinău, Ruslan Codreanu, nu a fost înscris în cursa electorală. Decizia a fost luată de Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău. 

Ruslan Codreanu a depus pe 27 septembrie o contestație la Comisia Electorală Centrală, prin care a ceret să fie anulată decizia de neînregistrare a sa în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie, luată de Consiliului electoral de circumscripție Chișinău. Prin urmare, CEC a menținut decizia CECE, iar Ruslan Codreanu a fost scos din cursa electorală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!