Un nou post TV cu retransmisie din Rusia, va apărea pe piața media din Moldova. Compania este înregistrată pe aceeași adresă cu GMG

Un nou post TV cu retransmisie din Rusia, va apărea pe piața media din Moldova. Compania este înregistrată pe aceeași adresă cu GMG

În Republica Moldova va apărea o nouă televiziune cu retransmie din Federația Rusă. Consiliul Audiovizualului a acordat vineri, 4 octombrie licență de emisie, pentru nouă ani, postului de televiziune Canal 5, deținut de Media Content Distribution. Canal 5 va retransmite emisiunile postului Peterburg – Piatyi Kanal din Rusia.

Administratorul postului TV, Lilian Buștiuc a informat că întreprinderea are un contract semnat cu „Teleradiocompania Peterburg”, în baza căruia a obţinut licenţa exclusivă pentru difuzarea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor postului de televiziune rusesc.

Compania Media Content Distribution este administrată de Lilian Buștiuc, fiind înregistrată pe adresa holdingului ex-liderului democrat Vlad Plahotniuc, scrie media-azi.md.

Publicitate

CA a solicitat oficial de la Teleradiocompania Peterburg informații cu privire la subiecții cu care a semnat contractele de distribuire. În răspunsul pe care l-a primit se menționează că dreptul de a retransmite conținutul postului rusesc îl deține Media Content Distribution, iar contractul cu partenerii precedenți din Republica Moldova – ITV – a fost reziliat în februarie 2019.

În cadrul ședinței a intervenit și reprezentanta de la ITV, Natalia Poleakova, care a declarat că dreptul de difuzare a contentului de la Peatîi Canal le-a fost preluat prin atac raider și că ITV va contesta decizia CA. Lilian Buștiuc nu a comentat aceste acuzații, iar membrii CA au afirmat că companiile trebuie să-și reglementeze relațiile de sine stătător.

Administratorul noului post TV a precizat că întreprinderea pe care o reprezintă este fondatoarea postului de radio Maestro FM. Acesta a precizat că are deja contracte semnate pentru locațiune și instalarea studioului de producție. Buștiuc crede că va putea realiza produs autohton în volum de aproximativ 46%, dintre care 90% în limba română.

Membra CA, Olga Guțuțui s-a interesat dacă Media Content Distribution are ceva în comun cu „cel mai mare holding media din Moldova”, întrucât are aceeași adresă cu holdingul lui Plahotniuc, Chișinău, str. Ghioceilor 1. „Compania de producere se află pe aceasta adresă pentru că a fost important să fim mai aproape de procesul de producere”, a explicat Buștiuc.

Anterior, Lilian Buștiuc a exercitat atribuțiile de administrator la întreprinderea TELEFE M International (lichidată), fondată de OTIV PRIME B.V.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal