Trei cetățeni ai Statului Israel, cu vârstele de 17, 18 și respectiv 21 ani, aflându-se la bordul aeronavei care aparține companiei Air Moldova și care urma să efectueze cursa Chișinău-Tel-Aviv, au agresat verbal și fizic pe angajații Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău, veniți la fața locului pentru a aplana o neînțelegere.

La solicitarea comandantului aeronavei, polițiștii de frontieră au intervenit pentru a curma acțiunile ilegale a unuia din persoanele agresive care fuma la bordul navei, iar ca rezultat le-au fost cauzate dureri fizice și prejudicii morale.

Poliția de Frontieră anunță că pe cazul dat a fost pornită urmărirea penală pentru huliganism, iar tinerii au fost reținuți conform prevederilor din Codul de Procedură Penală și plasați în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție Chișinău.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 37.500 până la 67.500 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!