500 de gospodari au concurat pentru premiul „Polobocul de Aur”. Iată cine s-a învrednicit de titlul „cel mai bun vin de casă”

500 de gospodari au concurat pentru premiul „Polobocul de Aur”. Iată cine s-a învrednicit de titlul „cel mai bun vin de casă”

Cele mai bune vinuri de casă au fost premiate la ediția a XVII-a a concursului „Polobocul de Aur”, în cadrul sărbătorii Ziua Vinului. Cei mai iscusiți producători au plecat acasă cu câte un poloboc de 100 de litri. În acest an, au concurat circa 500 vinuri de casă, iar 101 au ajuns la etapa republicană.

„Pentru a pune în valoare tradiția producerii vinului de casă calitativ, Camera de Comerț și Industrie (CCI) îndeamnă gospodarii să prezinte rodul muncii și măiestriei lor – vinul, la concursul „Polobocul de Aur”, încă din anul 2002. Vinul este apreciat de către degustători profesioniști, iar cei mai iscusiți producători ai vinului de casă sunt premiați”, a menționat Sergiu Harea, președintele CCI al Republicii Moldova, în cadrul festivității de premiere.

Astfel: Premiul Mare „Polobocul de Aur” al concursului pentru cel mai bun vin alb de casă produs din soiuri tehnice, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2018 se decernează domnului Simion Plugarun din satul Bardar, Ialoveni.

Publicitate

Premiul Mare „Polobocul de Aur” al concursului pentru cel mai bun vin roșu de casă produs din soiuri tehnice, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2018 se decernează producătorului Valeriu Popa - satul Susleni, Orhei.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” al concursului pentru cel mai bun vin alb de casă din soiuri hibride și din specia Vitis Labrusca se decernează gospodarului Vasilii Niagov din satul Chirsovo, Comrat.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” al concursului pentru cel mai bun vin roșu de casă din soiuri hibride și din specia Vitis Labrusca se decernează lui Petr Arnaut - satul Cioc – Maidan, Comrat.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” al concursului pentru cel mai bun vin roșu de casă maturat minim 12 luni se acordă gospodarului Sergiu Gherghelegiu – satul Hagimus, Căușeni.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” al concursului pentru cel mai bun vin roze de casă se acordă domnului Igor Donțu, din orașul Căușeni.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” al concursului pentru cel mai bun vin alb de desert produs acasă se acordă doamnei Cristina Pohilenco din orașul Căușeni.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” al concursului pentru cel mai bun vin roșu de desert produs acasă se decernează: domnului Ion Nicolenco - orașul Căușeni.

Totodată, președintele CCI a RM a menționat: ”Ne bucură faptul că, pe an ce trece, tot mai mulți vinificatori participă la acest concurs, iar ”Polobocul de Aur” obține o popularitate din ce în ce mai mare. Pe parcursul celor XVII ediții au fost prezentate aproximativ 8 500 de mostre de vin, dintre care peste 170 au devenit învingătoare”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal