Autorii sondajului au comparat răspunsurile cu cele oferite în prima anchetă, realizată în perioada 9 - 23 septembrie.

Ascultă aici despre candidații în CMC: Podcastul „Bilet în Parlament”: Șampon și balsam 2 în 1. Află pe cine mai alegem când alegem primarul

Dacă, mai devreme, același sondaj îl arăta pe Năstase drept potențial câștigător, cu două săptămâni înainte de scrutin se vede o răsturnare de situație. Cele 13% din posibile voturi ale lui Ion Ceban au devenit 25,7%, Ceban înregistrâng o creștere aproape dublă.

„Ion Ceban a scăzut foarte mult la capitolul oamenilor care nu-l cunosc, campania dă roade. Adică de trei ori mai mulți oameni știu acum cine e Ion Ceban. Între timp, anti-ratingul lui Andrei Năstase a crescut și e mai mare decât cel al lui Ion Ceban”, spune expertul WatchDog, Valeriu Pașa.

În sondajul precedent, aproape 6% dintre chișinăuieni afirmau că și-ar da votul pentru candidatul independent Ruslan Codreanu. Între timp, Codreanu a fost exclus din cursa electorală, iar Pașa nu exclude că voturile lui ar fi migrat la Ceban. 

În clasament au fost incluși și democratul Vladimir Cebotari (2,5%), candidatul PUN Octavian Țîcu (2%), dar și liderul PPR Vlad Țurcanu (0,4%). O creștere de 1% s-a înregistrat în cazul lui Valerii Klimenco, din partea P. Șor.

Amintim că un sondaj organizat de aceleași companii arăta, pe 25 septembrie, că oamenii și-ar da cele mai multe voturi pentru Andrei Năstase - 18%. Pe locul doi s-ar situa socialistul Ion Ceban - 13%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!