„Am avut discuții cu Fisc, Agenția Servicii Publice și CNAS, cerând acestora să ofere susținere CEC-ului pentru a identifica donațiile suspecte în timpul campaniei. Am înaintat demersuri la ARBI, MAI, SIS și Serviciului Vamal pentru a verifica de unde vin banii pentru alegeri și ca ei să nu fie folosiți pentru finanțarea partidelor”, a spus Spînu.

Suplimentar, el a menționat că MAI, IGP, Serviciul Fiscal de Stat, MSMPS, Moldsilva și alte instituții vor verifica neadmiterea coruperii alegătorilor.

„Cunoaștem când se oferă așa-zise ajutoare sociale, reduceri camuflate, și servicii contra votului. Rog asistenții sociali: distribuiți ajutoarele sociale doar în conformitate cu legea”, a cerut Spînu.

Oficialul a mai precizat că, la acest scrutin, Guvernul luat decizia de a dezvolta capacitățile poliției de a investiga încercările corupere a alegătorii. 

De menționat că în preajma alegerilor parlamentare din februarie 2019, Promo-LEX a identificat, timp de o lună, 13 cazuri care pot fi catalogate ca oferirea cadourilor cu tentă electorală. În opt erau vizați socialiștii, în trei – Partidul Șor, iar câte un caz a fost atribuit democraților și liberalilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!