Administrația companiei Termoelectrica, distribuitorul principal de energie termică în Chișinău, spune că este gata în proporție de 100% să conecteze căldura în apartamentele orășenilor. Decizia o pot lua locatarii fiecărui bloc în parte, fără a aștepta o decizie a municipalității. Totodată, 70% din rețele necesită să fie reabilitate. Starea lor generează pierderi mari de energie.

Spune-ne, tu cum reglezi temperatura în locuința ta? 

Subiectul „încălzirii inteligente” va fi abordat și în cadrul celei de a șasea ediție a evenimentului ON&OFF the Record. Vom discuta despre cum facem să avem eficiență pe toate direcțiile – termică, ecologică și financiară - și dacă centrala termică individuală este singura soluție viabilă?

„ON&OFF the record” este organizat de Agora.md în parteneriat cu Youth Association ASIST. Acest eveniment este parte a proiectului "Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova" (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!