Guvernul consideră că este necesar ca întâi de toate pasagerilor să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. „Doar după îndeplinirea acestor condiții, putem vorbi despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor”, se arată în comunicat.

Potrivit Executivului, conform solicitării transportatorilor, aceștia își doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bani până la 92 de bani per km.
Totodată, Guvernul menționează că în prezent se lucrează asupra unui proiect de lege ce prevede modificarea Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil.

Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de oferire a serviciilor rutiere din Moldova.

De altă parte și transportatorii au fost invitați să vină cu propuneri argumemtate de modificare a acestui cod ar soluționa problema fluxului de călători și ar optimiza programului de transport rutier.

Amintim că transportatorii Auto anunță grevă pentru data de 9 octombrie, așa încât miercuri vor fi suspendate circa 586 de curse de pe traseele naționale și 124 de rute regulate. O parte din unitățile de transport vor participa la protest în Piața Marii Adunări Naționale, iar alte autovehicule vor staționa în sate și centre raionale. 

Protestul este provocat de nemulțumirea transportatorilor față de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Aceștia cer ajustarea tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier de persoane în trafic raional și interraional. Protestul va începe la orele 12.00.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!