„Pe mine mă face fericit că toate cele semnături au fost declarate reale. Am dus copiile de pe buletinele oamenilor și le-am prezentat în instanță, alături de listele de subscripție. Am demonstrat că avem dreptate, azi am depus dispozitivul Curții de Apel și demersul de înregistrare în cursa electorală”, a spus Codreanu, după ce a venit la CECE.

El afirmă că nu mai există motive de a anula înregistrarea.

„Mai avem zece zile, iar noi vom fi cei mai activi. Toți s-au lansat deja și au făcut promisiuni posibile și imposibile. Vom încerca la maxim să ajungem din urmă”, recunoaște fostul edil interimar.

Potrivit lui Codreanu, CECE are maxim 24 de ore pentru a-și pronunța decizia. 

AGORA amintește că acum câteva zile Judecătoria Chișinău a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă de ex-primarul de Chișinău, Ruslan Codreanu, privind excluderea sa din cursa electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie.

Codreanu urma să acumuleze 10.000 de semnături, pentru a candida independent. De menționat că acesta a adunat aproape 10.500, însă 797 de semnături au fost declarate nevalabile. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!