Vitalie Șalari a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că contracandidatul la funcția de primar de Băcioi, Ilie Lehu aflându-se în funcție de viceprimar al localității Băcioi a contractat servicii de salubrizare a localității, cu un agent economic din sat care i-ar fi rudă. Conflictul, afirmă Șalari, nu a fost declarat.

Totodată, candidatul liberal afirmă că pentru servicii a fost achitată suma de aproape 80 de mii de lei din bugetul comunei. Ulterior, în urma unui control din partea organelor abilitate s-ar fi depistat că suma reală a serviciilor prestate de agentul economic, ar fi fost de 12 mii lei, iar diferența de aproape 60 de mii de lei s-ar fi investit în afacerea rudei lui Ilie Leahu sub formă de împrumut.

De cealaltă parte, candidatul blocului ACUM neagă acuzațiile. Leahu afirmă că relația de rudenie a apărut mult mai târziu, după ce s-ar fi căsătorit, iar la momentul încheierii contractului nu exista conflict de interese. Totodată, Ilie Leahu afirmă că toate actele au fost semnate inclusiv de Vitalie Șalari, care era atunci primar.

În cursa electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie, au fost înregistrați nouă candidați pentru funcția de primar al comunei Băcioi. Aceștia sunt Bivol Ion - PSRM, Leahu Ilie - Blocul ACUM, Borș Petru - PPDA, Gorgos Mihail - PPPN, Celcinschi Valeriu - candidat independent, Paiu Nicolae- PPUN, Chiperi Vera-candidat independent, Șalari Vitalie - PL și Dogari Aurica - candidat independent.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!