„Nu a fost deconectată rețeaua. Nu a fost stopată. Rețeaua a funcționat. Atunci când este suprasolicitată se înregistrează anumite pene în rețea”, a declarat Chiril Gaburici. 

Premierul a făcut referință și la activitatea sa din Azerbaijan. „Contractul a expirat în septembrie 2014. Am avut succese foarte bune. Am fost rugat de acționari să rămân până la finele anului 2014. Astfel că am statacolo până la 7 ianuarie 2015”, a subliniat el. 

Raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind evenimentele din aprilie 2009 pare însă să spună altceva. „Unul din operatorii de telefonie mobilă și anume „Moldcell” a sfidat prevederile legale și a încercat să ducă în eroare comisia de anchetă, susținând că nu a suspendat serviciile sale iar întreruperea legăturii telefonice a fost cauzată de suprasolicitarea rețelelor”, se arată în raportul comisiei. 

Cine este Chiril Gaburici și ce scrie presa despre premierul desemnat

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!