„Nu e după el (n.r. Igor Dodon).  Prim-ministrul decide cine rămâne în funcție. Igor Dodon poate să se dea cu părerea, așa cum poate să se dea cu părere orice cetățean al țării. Deciziile le ia premierul. Nu discutăm despre schimbarea componenței guvernului. Există un program de guvernare, votat inclusiv de socialiști. Se poate discuta în Parlament, sutem deschiși la discuții pe subiecte concrete”, a declarat șefa Executivului.

Declarațiile au fost făcută după ce, recent, șeful statului a punctat că este nevoie să fie schimbați unii miniștri, ezitând să ofere nume. De asemenea, Dodon a spus că nu a discutat despre aceste potențialele schimbări din Guvern.

Și președintele fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea, spusese că în interiorul coaliției de guvernare sunt purtate negocieri referitor la eventualitatea divizării unor ministere din actualul Guvern. Parlamentarul susținea că reformarea ar veni în contextul în care activitatea lor ar cuprinde domenii absolut distincte și sunt greu de coordonat.

În prezent în țara noastră nouă ministere.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!