Ion Ceban are o pagină pe Facebook cu 8.074 de urmăritori, dedicată exclusiv ca platformă electorală. Candidatul are o frecvență maximă de 4 postări pe zi. Cea mai citită știre despre Ion Ceban a fost cea în care s-ar prezuma posibilitatea devansării contracandidatului său Andrei Năstase, cu circa 5%. Știrea a acumulat multe vizualizări și câteva zeci de reacții pe Facebook.

În cazul lui Dorin Chirtoacă, fostul edil al capitalei, una dintre cele mai vizualizate știri a fost chiar noutatea lansării, pe note muzicale, în campania electorală. Știrea a adunat câteva mii de vizualizări. Pe pagina sa de Facebook, fostul primar e urmărit de 58.974 de persoane. Dorin Chirtoacă este destul de activ pe pagina sa, postând cam de 5-6 ori pe zi.

Democratul Vladimir Cebotari însumează un număr de 4.583 de urmăritori pe pagina sa de Facebook și are în mediu câte o postare pe zi. Cea mai citită știre despre el este cea cu privire la înscrierea în cursa electorală.

Victor Chironda are date mai modeste la capitolul urmăritori pe Facebook, doar 3.399, dar postează activ, cam de 3-4 ori pe zi.

Teodor Cârnaț este candidatul care nu are pagină de Facebook, doar profil personal.

Fostul liberal Valeriu Munteanu, actualmente președinte USB, are o statistică interesantă pe rețelele sociale. Înglobează 21.598 de urmăritori pe Facebook și are până la 5 – 6 postări zilnic.  

Ce statistici înregistrează și ceilalți concurenți înscriși în cursa pentru funcția de primar general de Chișinău vedeți în tabelul de mai jos. De menționat că trei dintre candidați nu au o pagină oficială de Facebook.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!