„Colegii mei din minister au participat la o ședință de lucru cu membrii Consiliului de administrație și membrii Comisiei de anchetă care examinează cazul recent mediatizat de la Colegiul de Ecologie. Am fost informată că profesoarele vizate în ancheta desfășurată de Centrul Național Anticorupție continuă să desfășoare activitate educațională, în pofida gravității faptelor sesizate public. Ba mai mult, discută despre modul în care se vor răzbuna pe elevi”, a scris ministra pe pagina sa de Facebook.

Șefa de la Educație a venit și cu un mesaj pentru elevii de la Colegiul de Ecologie:

„Considerăm ferm că instituția de învățământ trebuie să fie pentru dumneavoastră un mediu sigur, bazat pe corectitudine și profesionalism. În continuare, vom monitoriza atent cazul descris pentru a ne asigura că vor fi aplicate sanțiuni proporționale faptelor și vom întreprinde acțiuni în vederea asigurării unui proces educațional desfășurat într-un climat emoțional favorabil. Un mesaj pentru administrația Colegiului de Ecologie: vă solicităm respectarea cu strictețe a cadrului legal, a Codului de etică, precum și întreprinderea de acțiuni corespunzătoare care se impun, în urma rezultatelor anchetei”.

AGORA amintește că pe 26 septembrie două profesoare au fost escortate la CNA pentru a fi audiate în cadrul unei cauze penale în care acestea sunt bănuite de trafic de influenţă. Tot atunci  CNA a oferit presei și un video în care cele două sunt filmate plângându-se pe elevi că au adunat 1200 de lei în loc de 1850. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!