Codreanu e revoltat de faptul că CEC și CECE au depus recurs la CSJ, deși nu au venit la ședințele de judecată organizate anterior.

„Și CECE  și CEC au depus recurs la CSJ. Fapt care deranjează cel mai mult, e că la alte ședințe ei nu au venit. Noul președinte al CEC-ului mai bine și-ar da demisia. El nici nu a avut obrazul să deschidă să vadă listele. Două săptămâni nu s-au prezentat la nicio ședință de judecată, iar acum depune recurs. Ședința poate fi și azi. Sper să se mențină decizia Curții de Apel. Noi nu am încălcat nicio procedură”, a afirmat Codreanu.

Curtea Supremă de Justiție ar putea examina astăzi recursul Comisiei Electorale Centrale. Conform legii, în timpul campaniei electorale, deciziile în instanță se iau în decurs de 24 de ore. 

Codreanu urma să acumuleze 10.000 de semnături, pentru a candida independent. De menționat că acesta a adunat aproape 10.500, însă 797 de semnături au fost declarate nevalabile. Pe 8 octombrie, Curtea de Apel a anulat hotărârea de neînregistrare a lui Codreanu. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!