UPDATE 14:07 Textul contestației depuse de Dorin Chirtoacă:


Știrea inițială:

„Faptul că Plahotniuc a încălcat legea nu este o justificare ca și noi să încălcăm legea. Niciodată timp de 10 ani nu mi-am permis să merg în timpul campaniei să fac asemenea acțiuni în primărie. O hotărâre judecătorească cu dedicație, nu poate servi temei pentru a face campanie electorală. A te autoproclama primar cu 10 zile înainte de alegeri, este ridicol și asta ocicum nu acoperă goliciunea lipsei proiecte și de soluții pentru Chișinău”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

„Vom sesiza organele electorale în legătură cu încălcarea legistației electorale de către Năstase vom cere sancționarea acestuia”, a adăugat el.

Precizăm că Andrei Năstase a venit joi dimineață la ședința Primăriei, după ce acum câteva zile i-a fost validat mandatul de primar al Chișinăului, anulat după alegerile de anul trecut. Năstase și-a anunțat suspendarea din funcția de primar atribuită până la 20 octombrie și a purtat un dialog amical cu funcționarii instituției, a împărțit flori și a recunoscut că i-a fost dor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!