PA a pornit cercetările pe numele procurorului în cauză după ce un un polițist le-a povestit că acesta i-a cerut 1.500 de euro. Mai mult, petiționarul spune că acuzatorul l-a chemat la el la birou, apoi au urmat și alte întâlniri în oraș, în timpul cărora procurorul îi spunea polițistului că poate influența decizia într-un dosar în care e vizat omul legii.

„Procurorul general interimar a dispus pornirea urmăririi penale pentru corupere pasivă. Ulterior, cei doi s-au întâlnit într-un local de la Botanica, marți, iar procurorul i-a cerut bani pentru a influența o decizie favorabilă pe o chestiune ce-l viza pe polițist. Acesta a cerut banii, spunând că aceștia sunt pentru el și pentru șefii săi. Noaptea trecută, procurorul a fost reținut în flagrant, este plasat sub arest pentru 72 de ore. A fost pus sub învinuire și își recunoaște vina”, a spus șeful PA, Viorel Morari.


Paradoxal, în dimineața de joi, s-a constatat că acea cauză penală în care era implicat polițistul și despre care procurorul reținut spunea că poate să o rezolve, a fost clasată pe 30 septembrie.

„Regret că un asemenea caz s-a constat la PA, pentru mine e deranjant că asta s-a întâmplat. Noi combatem fenomenul în rândul altor funcționari, iar noi trebuie să fim un exemplu. Combaterea corupției trebuie să înceapă de la mine și angajații mei. Dacă nu voi avea calitățile manageriale ca să curăț instituția, atunci o să-mi dau demisia”, a spus Morari.

De menționat că dosarul în care figura polițistul era întocmit pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. „El a întocmit un proces verbal nu pentru condusul sub influența substanțelor narcotice, ci pentru folosirea substanțelor narcotice”, a precizat Morari.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!