„Nu mă retrag pur și simplu, ci mă retrag în favoarea unui candidat idealele căruia sunt aproape de ale mele, cel mai bine poziționat. De la înălțimea vârstei și a experienței mele, îi îndemn și pe alți candidați, patru la număr, în a se responsabiliza și a se uni pentru a desemna un candidat care să ne reprezinte pe toți, ca să nu dăm greș în această competiție în care, se pare, zarurile sunt aruncate”, a spus candidatul.

Volosatîi candidase din partea Partidului „Democrația Acasă”. De menționat că acesta și-a încercat puterile și la scrutinul parlamentar din februarie 2019, în circumscripția nr. 33.

Volosatîi s-a implicat, inițial, în politică pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Acesta însă nu a reușit să ajungă în CMC imediat după alegerile locale din 2011. La alegerile locale generale din iunie 2015 Volosatîi a candidat din nou pe lista PLDM, fără a obține însă un mandat de consilier municipal.

De menționat că, la începutul acestei săptămâni, și Andrei Donică s-a retras din cursă în favoarea lui Andrei Năstase. 

Inițial, în cursă au fost înregistrați 21 de canidați. Pe parcurs, candidatul Serghei Scripnic nu a fost înregistrat în cursa electorală, iar Ruslan Codreanu, care candidează independent, luptă în instanțe pentru a-i fi validate semnăturile.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!