Reguli mai stricte și pedepse mai aspre pentru șoferii nedisciplinați. Autoritățile își propun să facă schimbări de legislație

Reguli mai stricte și pedepse mai aspre pentru șoferii nedisciplinați. Autoritățile își propun să facă schimbări de legislație

Șoferii care urcă băuți la volan și cei care încalcă limitele de viteză vor fi pedepsiți mai aspru. Decizii în acest sens au fost luate în cadrul Consiliului Național pentru Securitatea circulației rutiere. Responsabilii de la Inspectoratul Național de Patrulare vor cere Ministerului Justiției să facă unele schimbări în Codul Contravențional și în Codul Penal. Declarația a fost făcută de secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Ianuș Erhan.

„Vom veni cu un set de propuneri de pedepse mai aspre pentru cei care urcă la volan în stare de ebrietate. O măsură categorică este confiscarea mașinii. Vom discuta cu societatea pentru a avea o abordare comună în acest sens”, a spus Erhan.

Totodată, responsabilii de la Ministerul Economiei vor face auditul drumurilor din țară și se vor asigura că fiecare drum contruit este sigur.

Publicitate

„Vom veni cu mai multe campanii de sensibilizare. MAI va fi responsabil de acest lucru. Să nu tolerăm ca șoferii să urce la volan în stare de ebrietate. Îndemn cetățenii ca atunci când vă că cineva face acest lucru să ne sesize. Vom deschide o linie telefonică special pentru aceste apeluri”, a adăugat secretatul de stat.

De asemenea, oamenii legii vor continua acțiunile de impunere a respectării legislației prin intermediul operațiunilor „Nopțile albe”, „Semaforul”, „Pietonul”, etc. Potrivit oamenilor legii au fost organizate mai multe filtre în capitală pentru ca cei care nu-și achită amenzile să își îndeplinească obligațiunile legale. Mai mult, șefii de la MAI spun că numărul acestor filtre va crește.

O altă măsură care își propune să reducă numărul accidentelor rutiere în țara noastră ține de introducerea în școli a orelor obligatorii de siguranță rutieră:

„ În ceea ce ține de testarea tehnică: vor fi verificate întreprinderile care prestează astfel de servicii pentru a fi siguri că mijloacele de transport corespund cerințelor tehnice înaintate.”.

De la începutul anului în țară au fost înregistrate 1862 de accidente soldate cu morți sau răniți. Potrivit datelor statistice, în urma acestora 185 de personae au murit, iar alte 2194 au fost rănite.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal