„Vom veni cu un set de propuneri de pedepse mai aspre pentru cei care urcă la volan în stare de ebrietate. O măsură categorică este confiscarea mașinii.  Vom discuta cu societatea pentru a avea o abordare comună în acest sens”, a spus Erhan.

Totodată, responsabilii de la Ministerul Economiei vor face auditul drumurilor din țară și se vor asigura că fiecare drum contruit este sigur. 

„Vom veni cu mai multe campanii de sensibilizare. MAI va fi responsabil de acest lucru. Să nu tolerăm ca șoferii să urce la volan în stare de ebrietate. Îndemn cetățenii ca atunci când vă că cineva face acest lucru să ne sesize. Vom deschide o linie telefonică special pentru aceste apeluri”, a adăugat secretatul de stat.

De asemenea, oamenii legii vor  continua  acțiunile de impunere a respectării legislației prin intermediul operațiunilor „Nopțile albe”, „Semaforul”, „Pietonul”, etc. Potrivit oamenilor legii au fost organizate mai multe filtre în capitală pentru ca cei care nu-și achită amenzile să își îndeplinească obligațiunile legale. Mai mult, șefii de la MAI spun că numărul acestor filtre va crește.

O altă măsură care își propune să reducă numărul accidentelor rutiere în țara noastră ține de  introducerea în școli a orelor obligatorii de siguranță rutieră:

„ În ceea ce ține de testarea tehnică: vor fi verificate întreprinderile care prestează astfel de servicii pentru a fi siguri că mijloacele de transport corespund cerințelor tehnice înaintate.”.

 De la începutul anului în țară au fost înregistrate 1862 de accidente soldate cu morți sau răniți. Potrivit datelor statistice, în urma acestora 185 de personae au murit, iar alte 2194 au fost rănite.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!