„De când au venit la putere, se duce o luptă între viață și moarte. Membrii și susținătorii partidului sunt amenințați că vor fi dați afară de la locul de muncă. Unii au refuzat să candideze la funcția de consilieri din acest motiv”, a declarat Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă.

Democratul susține că și fracțiunea parlamentară are de suferit. „Chiar și în Parlament fracțiunea este discriminată. Nu suntem invitați la întrevederi oficiale. Din 20 de întrevederi am mers doar la două. Nu mergem în deligații peste hotare și nu facem parte din comisiile de anchetă”, spune Filip.

Totodată, acesta susține că Comisiile de anchetă și-ar fi planificat intenționat conferințele de presă zilnic, pentru două săptămâni înainte de alegeri, ca democrații să fie intimidați. 

Filip a făcut referire și la subiectul exporturilor de nuci, negând că ar fi implicat în acest caz. 

Amintim că deputatul Igor Munteanu a declarat joi că  firme conduse de rude ale democratului au beneficiat de pe urma crizei de export a nucilor. „Analiză făcută în cadrul Comisiei arată că companiile în fruntea cărora se află anumite rude ale fostului premier Filip au avut de câștigat din urma acestei crize din 2016”, spune Munteanu.

Tot la 10 octombrie, președintele Comisiei economie, buget și finanțe din Parlament, le-a dat un ultimatum de 48 de ore exportatorilor de nuci pentru a reveni la prețurile de achiziție a miezului de nucă din 2016, dinaintea crizei din domeniu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!