Candidații la funcția de primar a Chișinăului au fost menționați în 786 de știri, la 10 posturi TV, timp de două săptămâni a campaniei electorale. 

Astfel, Andrei Năstase este candidatul cu cele mai multe menționări. Mai exact, acesta apare în 136 de știri din totalul de 786. Totuși, se observă o creștere a numărului de știri cu caracter negativ- 55, cele mai multe fiind difuzate la Prime - 31 de știri și Publika TV-23 de știri. Posturile care îl favorizează sunt RTR Moldova și Jurnal TV.

Contracandidatul său Ion Ceban a fost menționat în 112 știri din totalul de 786. Ceban a fost vizibil favorizat de posturile NTV Moldova – 11 știri pozitive și Accent TV ce aparțin colegului său de partid Corneliu Furculăță. Astfel, socialistul este menționat în  50 de știri pozitive.  Acesta a apărut în contexte negative la postul Publika TV.

Candidatul liberal, Dorin Chirtoacă este menționat de 64 de ori, fiind mai multe contexte pozitive decât negative. Liberalul este favorizat de postul de televiziune PRO TV și în defavorizat de NTV și Prime.

La rândul său, Vladimir Cebotari, candidatul democraților pentru fotoliul de primar este menționat în 43 de știri din totalul de 786. Candidatul este ușor favorizat de RTR Moldova, Jurnal TV și PrimeTV.

Alți trei candidați- Ruslan Codreanu, Victor Chironda și Octavian Țîcu apar în aproape 50 de știri fiecare. În mare parte contextele știrilor sunt neutre sau pozitive.

Datele au fost prezentate de Comunitatea WatchDog.MD în cadrul celui de-a doilea raport de monitorizare a reflectării campaniei electorale în presa TV unde au fost analizate buletinele de știri de la 10 posturi televizate. Perioada include două săptămâni cuprinse înrte 23 septembrie și 6 octombrie. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!