Campionul olimpic de maraton a încheiat cursa într-o oră, 59 de minute şi 40 de secunde. Sportivul a fost însoțit de mai multe echipe de atleţi cunoscuţi, organizaţi în grupuri de şapte, care alergau, alături de Kipchoge, prin rotaţie.

După ce a traversat linia de final, bărbatul a zâmbit larg și și-a îmbrățișat soția. „Mă simt bine! Sunt fericit că am alergat sub două ore. Niciun om nu are limite. Atleții care au alergat cu mine sunt printre cei mai buni din lume. Am făcut istorie împreună”, a declarat Kipchoge.


Deși a fost cel mai rapid maraton înregistrat vreodată, timpul lui Kipchoge nu va fi considerat un record mondial oficial deoarece competiția nu a fost oficială. Totuși, Kipchoge este deținătorul recordului mondial oficial la maraton, cu timpul 2:01.39 înregistrat în 2018 la Berlin. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!