Fotografia a fost surprinsă de politologul Serghei Sprîncean, pe cursa Turkish Airlines din 12 octombrie. 

Precizăm că în magazinele specializate, iPhone 11 costă de la 18.000 de lei, pentru versiunea cu spațiu de stocare de 64 Gb, până la aproape 38.000 de lei pentru un telefon cu spațiu de stocare de peste 500 de Gb.

Între timp, din actele depus la Autoritatea Națională de Integritate reiese că, în funcția de președinte, Igor Dodon a câștigat, în 2018, 190.194 de lei, adică sub 16.000 de lei lunar. 

Amintim că în primăvara anului 2017, la jumătate de an de la începutul mandatului său, Igor Dodon declara la ProTV că ridică un salariu de 10-11 mii de lei. „Ați ridicat vreodată salariul?”, a fost întrebat președintele. „Vine pe card”, a răspuns acesta.

Sprîncean mai scrie că Dodon a zburat cu clasa econom premium, iar locul din stânga sa a fost lăsat liber.


La finalul anului 2018, autoritățile au modificare Legea cu privire la salarizarea în sectorul bugetar, sub incidența căreia cade și calcularea salariului președintelui. Atunci autoritățile dau asigurări că niciun funcționar nu va primi un salariu mai mic decât cel de până până la reformă, iar majorările vor viza în special angajații care primeau lefuri mai mici decât minimul de existență. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!