Potrivit sondajului, PSRM ar putea avea cu 11 mandate mai mult decât în prezent, adică 46. Dacă ar candida separat, PAS s-ar putea alege cu 16 mandate mai mult (decât actualele 14). În cazul în care PAS ar candida în continuare alături de PPDA, în componența blocului ACUM, blocul ar câștiga cu șapte mandate mai mult.

Cea mai dramatică schimbare s-ar atesta în cazul PDM, care a intrat în Parlament, în februarie, cu 30 de mandate. Potrivit Intellect Group, fracțiunea și-ar pierde două treimi din deputați.

Partidul Șor ar fi unica formațiune care ar menține același rezultat. Estimările sondajului arată că fracțiunea P. Șor ar câștiga un mandat.

Revenirea lui Renato Usatîi în R. Moldova și relansarea partidului pare să le aducă șanse să intre în Parlament. Sondajul arată că, dacă moldovenii ar alegere deputații duminica viitoare, opt mandate ar reveni Partidului Nostru.

Amintim că, în prezent, în Parlament funcționează o majoritate parlamentară formată din PSRM (30 de mandate) și ACUM (care a început cu 26 de mandate). Între timp, Octavian Țîcu s-a disociat de majoritatea Parlamentară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!