Astfel, completul de judecată a declarat inadmisibilă acțiunea la cererea de chemare în judecată înaintată de Valeriu Munteanu către Ion Ceban.

Instanța a casat decizia Judecătoriei Chișinău prin care lui Ceban i-a fost interzis să utilizeze materialele electorale și panourile cu imaginea domnitorului Ștefan cel Mare. „Decizia este executorie de la emitere, dar cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie, în termen de o (una) zi de la pronunțare, prin intermediul Curţii de Apel Chișinău”, se pomenește în hotărâre.


„Ion Ceban este un mincinos cronic - acum patru zile declara că se va conforma deciziei de judecată și va înlătura ilegalitatea privind utilizarea imaginii domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, apoi a mers cu jalba la Curtea de Apel. Mergem până la capăt”, a scris Valeriu Munteanu, dând de înțeles că va merge la CSJ.

Amintim că pe 14 octombrie Valeriu Munteanu a cerut retragerea din cursa electorală a lui Ceban.  Munteanu afirmă că festivitatea organizată de Ceban în această zi ar presupune chetuieli nedeclarate, bani ce ar proveni din Federația Rusă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!