„Dacă ne referim la exoplanete, lucrurile trebuie să fie clare: nu vom migra pe una dintre ele", a declarat Mayor pentru Agence France-Presse (AFP). Acesta a spus că simte nevoia „să demonteze toate declarațiile care spun că, atunci când viața pe Pământ nu va mai fi posibilă, vom merge pe altă planetă locuibilă".

Toate exoplanetele cunoscute, sau planetele aflate în afara sistemului nostru solar, sunt prea îndepărate pentru a putea călători pe ele. „Chiar și în cel mai optimist caz, al unei planete locuibile nu foarte îndepărtate - să zicem la câțiva zeci de ani-lumină, adică în zonă, timpul petrecut pentru a ajunge acolo este considerabil", a spus Mayor.

Michel Mayor a împărțit jumătatea sa din premiul Nobel pentru Fizică din 2019 cu Didier Queloz, cei doi descoperind o exoplanetă în octombrie 1995. Împreună, au descoperit o planetă asemănătoare cu Jupiter, pe care au numit-o 51 Pegasi b.

Cealaltă jumătate a premiului Nobel pentru Fizică din 2019 a fost acordată lui James Peebles, pentru studiu materiei întunecate și a energiei întunecate.

Din 1995 până acum, peste 4.000 de exoplanete au fost descoperite în Calea Lactee, însă la niciuna dintre ele nu se poate ajunge în mod fezabil.

Stephen Kane, profesor de astrofizică la Universitatea din California, este de acord cu Mayor.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!