Potrivit informațiilor, Boris Golovin fost reținut în rezultatul perchezițiilor la domiciliului. Directorul CNAMUP este bănuit de acțiuni ce presupun „abuz de serviciu săvârșit în interesul altor persoane și soldat cu urmări grave”.

Amintim că la 11 octombrie, Centrul Național Anticorupție (CNA) ca urmare a cercetetării modul în care au fost organizate licitaţiile de cumpărare a 69 de ambulanţe „Soboli, precum şi presupusa favorizare a unor agenţi economici, a efectuat percheziții, iar ulterior CNA a anunțat despre reținerea unui director adjunct de la Centrul Național de Medicină Urgentă Prespitalicească.

Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitaţia menţionată, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile.

Amintim că în luna iulie, fostul secretar general de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gîlca, a decis să iasă la rampă cu declarații despre achizițiile ambulanțelor. Oficialul afirma că ultimele licitații ar fi fost neconforme, utilate artizanal sau că statul a plătit pentru ele mai mult decât dublu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!