Contrabanda a fost depistată la postul vamal Vălcineț și a fost ridicată de către oamenii legii, la 11 octombrie 2019. Fără ca să cunoască despre aceasta, la staționarea trenului în orașul Ocnița, făptașii au intrat să-și ia marfa. Dar, accesul le-a fost interzis de către însoțitorul trenului. La a doua încercare, după ce au urcat în tren cu același scop la o altă stație, aceștia au fost reținuți în orașul Fălești.

Acum, dacă vor fi găsiți vinovați de instanța de judecată, bărbații în vârstă de 22 și 25 de ani, originari din raionul Dondușeni, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani. Bănuiții au fost plasați în arest preventiv.

Operațiunea de investigare și reținere a făptașilor s-a desfășurat sub conducerea procurorilor PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!