Potrivit ofițerilor de la Inspectoratul Național de Investigații, suspecții sunt frați și planificau din timp crimele. Aceștia își filau victimele, utilizau doar cartele de telefon de unică folosință, iar în unele cazuri discutau prin stații radio. 

Aceștia sunt bănuiți de o tentativă de omor care a avut loc în luna februarie 2018, la Chișinău. Cei doi ar fi deschis focul asupra unei mașini de model Mercedes, în care se afla ținta lor, împușcând în ea de 21 de ori dintr-un automat Kalașnikov. Crima a fost mascată cu focuri de artificii, care au fost pornite concomitent cu focurile de armă. Victima a fost operată și a supraviețuit, în bărbat nimerind un singur glonte. 

Celălalt caz a avut loc în r. Cantemir. Bărbații au intrat în curtea țintei și l-au împușcat de șase ori, însă și în acest caz victima a supraviețuit. În acest caz, spune poliția, ar fi vorba despre o reglare de conturi.

Oamenii legii afirmă că, pentru fiecare „comandă”, cei doi erau plătiți cu 15.000 de dolari.

Cei doi frații fac parte dintr-o grupare criminală care a activat în sudul țării, iar unul dintre ei are antecedente penale. Poliția verifică dacă aceștia au executat crime și în Ucraina.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!