„Am înțeles că la ambele componente, PAS și DA, s-au făcut presiuni explicite ca deputații să nu semneze, fiind amenințați cu excluderea din fracțiune și partid. Mâine voi avea o intervenție în ședința plenului Parlamentului pentru a explica cetățenilor care este atitudinea deputaților Blocului ACUM, care au semnat angajamentul din 21 februarie și pe care nu-l respectă”, a declarat Octavian Țîcu.

„Eu voi duce până la capăt această inițiativă legislativă și cred că se vor găsi oameni onești și integri ca să aducem această hotărâre în Parlament” a mai adăugat Țîcu.

Până acum, actul a fost semnat de trei persoane: Octavian Țîcu, Lilian Carp și Iurie Reniță.

De cealaltă parte, Președintele fracțiunii parlamentare DA, Alexandu Slusari afirmă că în interiorul fracțiunii nu s-a discutat acest proiect de lege. Slusari neagă că s-ar face presiuni sau intimidări. „În interiorul partidului a fost dintotdeauna o atmosferă democratică. Nu au fost niciodată presiuni și nici de această dată. Desigur, discutăm inițiativele legislative, dar pe aceasta nici nu am văzut-o”, a spus Vicepreședintele Parlamentului.

Aminitm că deputatul în Parlament, Octavian Țîcu a anunțat la 11 octombrie că a înregistrat o Inițiativă Legislativă cu privire la constituirea unei Comisii de anchetă „pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”. Anunțul a fost făcut vineri, în cadrul unei conferințe de presă, unde și-a îndemnat colegii din Blocul ACUM să susțină proiectul de lege.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!