Labliuc, care a devenit primar interimar după ce Tauber a devenit deputată, nu și-ar fi suspendat activitatea de la primărie după ce a fost înregistrat în calitate de candidat electoral. Anume acest detaliu a stat la baza deciziei magistraților.

Mai mult, în hotărârea instanței se mai menționează că Labliuc a semnat mai multe dispoziții și acte deja după ce și-a suspendat activitatea. 

Candidatul, la rândul său, consideră că nici una dintre situațiile imputate nu s-au confirmat.

„Instanța care a examinat litigiul electoral a fost părtinitoare, martorii din partea candidatului nu au fost audiați, iar circa 90% din probele prezentate, inclusiv audio, au fost trecute cu vederea”, se arată într-un comunicat al P. Șor.

„Instanța a manifestat rea credință în raport cu mine și a luat o decizie tendențioasă”, a spus candidatul. 

Urmare a deciziei, P. Șor a anunțat că a depus apel la Curtea de Apel Chișinău. Cererea va fi examinată astăzi, la ora 14:00.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!