Pe lângă multe persoane minunate pe care le-am cunoscut în această inițiativă, desigur că am avut ocazia să aflu mai multe despre Uniunea Europeană. Iar acum, prin vizitele în școli, am cunoscut mulți copii dornici de informație, dornici să afle ce înseamnă Uniunea Europeană și să știe cum pot ei să profite de aceste oportunități”, spune Felicia, Tânără Ambasadoare Europeană.

Noi am văzut acolo cât de mult au nevoie tinerii de informație veridică și de informații despre proiecte, în particular. Vedem că tinerii au dorință să se implice în proiecte, însă probabil nu cunosc că există această posibilitate”, declară Petru, Tânăr Ambasador European în RM.

Este o experiență foarte bună, deoarece este ceva internațional și asta ne ajută să ne dezvoltăm pe sine și să cunoaștem multe lucruri noi”, povestește Ana, Tânără Ambasadoare Europeană.

 

Tinerii participanți au demonstrat cunoștințe temeinice despre Uniunea Europeană

Ei au participat și la un grup de lucru, dezvoltând soluții pentru problemele comunității

Părerile participanților după acțiune:

„Mi-a plăcut foarte mult să-mi revăd prietenul meu, care este deja Ambasador European. Am fost foarte interesat de informația primită și sper că voi folosi aceste oportunități pe viitor”, ne-a declarat Nichita, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Alexandru Pușkin”, Soroca.

Numaidecât voi accesa site-urile indicate ca să mă informez mai detaliat despre aceste oportunități și voi aplica neapărat, este ceva destul de interesant”, a spus Daniela, clasa a X-a, Liceul „Constantin Stere” din Soroca.

De toate aceste proiecte știu mai de demult și chiar am vrut să aplic la programul Erasmus +, însă spun că nu sunt destul de pregătită și mai vreau să exersez si engleza”, ne-a declarat Livia, clasa a Xi-a, Liceul „Constantin Stere” din Soroca.

Prezentarea de astăzi mi s-a părut foarte utilă pentru că sunt niște oportunități de care tinerii au nevoie în ziua de astăzi, însă tot ceea ce găsim să aducem la noi în țară – acesta este principalul nostru scop. Tinerii ambasadori sunt foarte prietenoși și informați, acestea fiind valorile pe care ei trebuie să le transmită și au făcut-o cu mare succes”, ne-a spus Nicoleta, clasa a XII-a, Liceul „Constantin Stere” din Soroca.


Tinerii Ambasadori Europeni în Republica Moldova își ating scopurile, pas cu pas, prin fiecare acțiune

Astăzi noi am vizitat a 9-a scoală de pe lista noastră, am venit la Soroca. Scopul nostru este să comunicăm clar, exact, precis și să le oferim acest suport informațional, ca în cazul în care tinerii au anumite întrebări sau au nevoie de suport să se adreseze la noi”, ne-a mărturisit Anastasia Eșanu, coordonatoarea națională a Tinerilor Ambasadori Europeni în RM.

Pe parcursul lunilor următoare, Tinerii Ambasadori Europeni planifică și alte turnee în mai multe regiuni ale țării. Prin acțiunile lor vor să dezvolte în tineri gândirea critică.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!