„Dodon face campanie electorală, eu îmi caut de treabă. Guvernul face bugetul, Guvernul e responsabil aproape de toate lucrurile în țara asta. Restul se ocupă de campanie”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, menționând că după alegerile locale din 20 octombrie în Guvernul nu vor avea loc remanieri.

Lidera PAS spune că nu acest subiect nu a fost discutat în cadrul coaliției, iar ultima discuție cu Igor Dodon a avut loc săptămâna trecută.

Potrivit ei, discuțiile la nivel de conducere a coaliției de guvernare nu se duc între liderii PSRM și ACUM, ci au loc într-un format mai larg. „Vin și alți colegi din blocul ACUM, vin colegi socialiști de-ai doamnei Greceanîi din Parlament. Uneori discutăm 1-2 ori pe săptămână, în funcție de situație”, a spus șefa Guvernului, dând asigurări că nu se discută nicio remaniere din Guvern.

Acum o săptămână, șefa Executivului a afirmat că nu intenționează să facă modificări în actuala componență a Guvernului. Maia Sandu consideră că Igor Dodon nu poate influența în niciun fel această decizie, întrucât doar premierul poate avea ultimul cuvânt în ceea ce ține de structura Cabinetului pe care îl conduce.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că socialiștii sunt gata să susțină patru ani Guvernul condus de Maia Sandu, dar pentru asta sunt necesare rezultate concrete. Șeful statului menționează că miniștrii trebuie să coboare pe pământ și să se focuseze pe necesitățile cetățenilor. Dodon a spus că e nevoie de schimbat niște miniștri, dar a ezitat să ofere nume.

Și președintele fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că în interiorul coaliției de guvernare sunt purtate negocieri referitor la eventualitatea divizării unor ministere din actualul Guvern. Parlamentarul susținea că reformarea ar veni în contextul în care activitatea lor ar cuprinde domenii absolut distincte și sunt greu de coordonat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!