„Nu se fac presiuni. Regret că Octavian Țîcu s-a dovedit a fi o verigă slabă, pentru că acum când avem o șansă să facem un lucrul extrem de important pentru țară, și anume Reforma Justiției, dânsul a ales să-și satisfacă orgoliul personal. E regretul nostru, dar asta e”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Deputatul Octavian Țîcu a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că asupra deputaților fracțiunilor PAS și DA s-ar fi făcut presiuni și ar fi fost amenințați cu excluderea din partid dacă vor semna inițiativa legislativă cu privire la crearea Comisiei ce va investiga cauzele „de trădare de patrie din partea președintelui Igor Dodon”.

Președintele fracțiunii parlamentare DA, Alexandu Slusari afirmă că în interiorul fracțiunii nu s-a discutat acest proiect de lege. Slusari neagă că s-ar face presiuni sau intimidări. „În interiorul partidului a fost dintotdeauna o atmosferă democratică. Nu au fost niciodată presiuni și nici de această dată. Desigur, discutăm inițiativele legislative, dar pe aceasta nici nu am văzut-o”, a spus Vicepreședintele Parlamentului.

La 11 Octombrie curent, deputatul în Parlament, Octavian Țîcu a anunțat că a înregistrat o Inițiativă Legislativă cu privire la constituirea unei Comisii de anchetă „pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”. La scurt timp, inițiativa a fost semnată șide colegii săi de Bloc, deputații Lilian Carp şi Iurie Reniţă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!