„Pe data de 8 iunie, în această sală, fără lumină și fără muzică, s-a jucat o nuntă. Pentru că băieții de dreapta, din față (n.r. – PDM) nu prea au vrut această nuntă, mirele – PSRM – s-a bucurat. Mai puțin mireasa, care nu prea a vrut nunta asta, dar nu contează, pentru că nașii și părinții au decis altfel. Am participat și eu la nunta asta, pentru că am considerat că e nevoie de ea pentru a da jos acest regim. Dar conveniențele noastre au fost temporare, acord care nu a fost îndeplinit”, a povestit Țîcu.

Potrivit lui, „mirilor le-a plăcut această relație”, iar în urma ei „s-au născut monștri”.

„Monștri s-au născut la CNA, la Curtea Constituțională. Membrul partidului socialiștilor s-a făcut președinte al CC. În cele din urmă, s-a ajuns și la această comisie și la multe alte comisii, care de fapt sunt o ipocrizie și o construcție fariseică. Prin conveniența acestui mariaj, PSRM a vrut să ascundă păcatele sale”, a spus deputatul.


„Stimați colegi, unde a dispărut Dodon din troica Plahotniuc-Dodon-Șor? Eu vă propun o rezolvare constucrivă. Eu vă propun investigarea lui Dodon și să terminăm acest circ. Ați convenit pe 21 februarie că nu veți semna acord cu PSRM. Ați spus clar că responsabili de uzurparea puterii în stat e Plahotniuc, Dodon și Șor. Vă spun un traseu care vă poate salva de groapa în care vă aflați cu socialiștii: semnăm comisia, îl trimitem pe Dodon în judecată, Guvernul Sandu rămâne în funcție până la alegeri. Asta e ceea ce ați promis și asta trebuie să respectați”, a propus deputatul, care candidează și la funcția de primar al Capitalei.


Aminitm că deputatul în Parlament, Octavian Țîcu a anunțat la 11 octombrie că a înregistrat o Inițiativă Legislativă cu privire la constituirea unei Comisii de anchetă „pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”. El și-a îndemnat colegii din Blocul ACUM să susțină proiectul de lege. 

Ulterior, el a declarat că asupra deputaților fracțiunilor PAS și DA s-ar fi făcut presiuni și ar fi fost amenințați cu excluderea din partid dacă vor semna inițiativa. De cealaltă parte, Președintele fracțiunii parlamentare DA, Alexandu Slusari afirmă că în interiorul fracțiunii nu s-a discutat acest proiect de lege.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!