Întrebată dacă a avut dreptul să părăsească locuința atâta timp cât s-a aflat în arest la domiciliu, Marina Tauber a concretizat: „Desigur că nu, și nu am ieșit. Atâta timp cât am fost în arest la domiciliu nu am părăsit casa mea”

Cât despre faptul că ar fi apărut în presă surprinsă la întâlnire cu alegătorii, în timp ce se afla în arest, Tauber a explicat: „Nu am fost surprinsă. Eu personal am publicat acele poze pe Facebook și deja atunci, am avut dreptul să ies din casă de la orele opt dimineața până la opt seara. Ulterior, măsura a fost schimbată spre controlul judiciar”.

Amintim, că până a fi reținută deputata a declarat că va veni la ședințele Parlamentului „chiar și cu cătușele pe mâini”. 

„Eu i-am solicitat procurorului să am acest drept, dar nu mi-a dat această posibilitate. Eu eram gata și vedeți că îndată când am primit posibilitatea fizică să vin la ședințele Parlamentului, sunt aici pentru că este obligațiunea mea”, a răspuns Tauber la întrebarea de ce nu s-a prezentat la ședințele precedente.

Marina Tauber a fost plasată anterior, în arest la domiciliu prin decizia Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana. Ulterior, procurorii au cerut ca acest mandat să fie prelungit, demersul însă, a fost respins de Curtea de Apel, astfel, Marina Tauber s-a prezentat la ședința Parlamentului de joi. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!