Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, are un electorat online variat, care vine inclusiv din Italia și Franța. Vârsta acestora e cuprinsă între 18 și 44 de ani, iar limba vorbită e preponderent româna.


Teodor Cârnaț are electorat online activ, în proporție de 74% din Moldova, 17.4% - din România și un procent mai mic vine din Anglia și Statele Unite ale Americii. Peste 95% dintre aceștia sunt vorbitori de limbă română, iar restul vorbitori de engleză. Aici prevalează fanii de gen masculin - peste 60%. Electoratul online al lui Valerii Klimenco, candidatul Partidului Șor, vine din Republica Moldova (76,5%); România (17,6%) și SUA (5,9). Pe criteriu de limbi vorbite, fanii acestuia indică doar româna (66,7%) și engleza (33,3%), iar în baza criteriului gender, primează bărbații (66,7%), comparativ cu femeile (33,3%).O egalitate de gen e asigurată de fanii lui Valeriu Munteanu, candidatul Uniunii Salvați Basarabia. Acesta are însă o diversitate mai mare de țări de unde îi vin urmăritorii. 


Victor Chironda este urmărit de persoane preponderent cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani, vorbitori de limba română, dintre care 44,4% - femei și  55,6% - bărbați.


Vitalie Voznoi, lista civică Partidul Stânga Europeană.


Dumitru Țîra, candidatul Partidului Popular European.


Vitalie Marinuța, candidatul Partidului Verde Ecologist


Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM, are un electorat cu vârsta cuprinsă între 25-64 ani, vorbitori de limbă română (97%), dar și engleză sau turcă. După criteriul gender, lucrurile sunt împărțite între 46,1% - femei și 53,9% - bărbați.Lilia Ranogaeț, candidata Partidului Național Liberal

Alexandru Fetescu, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova


Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal, are probabil cea mai bună acoperire geografică, cu urmăritori din Moldova (70%), România (23,6%), Bolivia, Finlanda și Germania. Femeile sunt în număr de 50,6%, iar bărbații – 49,4%.


Ivan Diacov, candidatul Partidului Nostru.


Vladimir Cebotari, candidatul Partidului Democrat. Urmăritorii acestuia vorbesc limba română preponderent (96,2%), dar și engleza. După criteriu gender, concurentul este urmărit de 44,9% de femei și 55,1% de bărbați. Totodată, are un mediu online constituit în mare parte din moldoveni - 80,9%, români – 13,3%, dar și oameni din Rusia, Marea Britanie sau Bolivia.


Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale


Serghei Toma, Partidul Oamenii Muncii


Vlad Țurcanu, candidatul Partidului Popular Românesc, are un electoral online care vine doar din Republica Moldova (976,3%) și din România (21,1%), iar limba vorbită este româna în proporție de 100%.  La capitolul gender, aproape că e asigurat echilibrul. Boris Volosatîi are atât urmăritori din Moldova (69,5%), România (23.7%), dar și din Rusia și Bolivia. Urmăritorii acestuia se împart în: 70,6% - femei; 29,4% - bărbați, iar limba vorbită de aceștia este româna  în proporție de 96,6%.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!