Raportul financiar la instituției arată că în anul 2018 MAIB a înregistrat un profit în mărime de 530 de milioane de lei. Reieșind din aceste cifre, dar și din profitul obținut în primele trei trimestre ale anului curent, valoarea contabilă a unei acțiuni a MAIB a depășit 4.000 de lei.

Potrivit experților, creșterea constantă a prețului acțiunilor demonstrează o guvernare bună a băncii, dar și faptul că managementul instituției cunoaște conjuctura pieței din Republica Moldova, este capabil să analizeze profund și să calculeze riscurile.

Creșterea acțiunilor MAIB demostrează și încrederea investitorilor în piață, precum și o mai bună educație financiară a cumpărătorilor de hârtii de valori.

Moldova Agroindbank deţine o cotă de circa 30% în sectorul bancar din Republica Moldova. Acum un an, la Bursa de Valori a fost vândut pachetul de 41,09% acţiuni emise de BC „Moldova Agroindbank” SA. 

Pachetul a fost achiziționat de către HEIM Partners Limited, un consorţiu internaţional format din Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, Horizon Capital şi AB Invalda INVL. Potrivit clasamentului revistei financiare-bancare „Profit”, Moldova Agroindbank se situează pe primul loc în topul fiabilității și stabilității financiare a băncilor din Moldova, fiind cea mai capitalizată bancă din țară, al cărui număr de clienți a depășit un milion.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.