Cotidianul economic ceh Hospodarske Noviny, citat de Reuters a scris că rezultatul discuțiilor ar putea fi anunțat „în câteva zile” și că negocierile sunt duse personal de către miliardarul ceh. O astfel de tranzacție ar fi una dintre cele mai mari de acest fel pe piața mass-media din regiune, deoarece CME deține posturi TV, ce au poziții de lider în state din regiune. De exemplu grupul de televiziune ProTV, care include postul de televiziune ProTV din România, plus celelalte canale de televiziune Pro, incluisv Pro TV și Acasă TV din Republica Moldova. 

Grupul a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu venituri de 126,8 milioane dolari, în scădere cu 7,2% faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat 136,6 milioane dolari, arată raportul financiar al grupului CME, citat de zf.ro.

Grupul de investiții PPF deține de la creditori la bunuri imobiliare și companii de telecomunicații din Europa și Asia, inclusiv operatorul de telecomunicații ceh O2 Cehia, dar și Home Credit, unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de împrumuturi pentru consumatori.

Compania Home Credit fondată în 1997 în Cehia, este administrată de Jiří Šmejc, noul beneficiar principal al grupului Fenosa, cel mai mare furnizor de energie din Republica Moldova. Jiří Šmejc și Petr Kellner sunt parteneri de afaceri de mai mult timp. Amintim că despre posibila vânzare a grupului Central European Media Enterprises se vorbește de mult timp, notează mold-street.md.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!