„După ce am primit decizia despre acțiunile care trebuie întreprinse, a fost emis ordinul de anchetă de serviciu. A fost suspendat șeful laboratorului Centrului Republican de Diagnostică Veterinară. A fost schimbată componența laboratorului, iar la fața locului lucrează o misiune de audit. Toate buletinele de analiză care vizează loturile de pește au fost remise și mediului academic, pentru a se expune asupra gradului de infestare”, a raportat o reprezentantă ANSA, la ședința Guvernului. 

Potrivit raportoarei, inspectorii ANSA exercită verificări în teritoriu, la misiunile sociale și piețele alimentare. Ancheta ar urma să fie încheiată până la finele lunii.


Amintim că zeci de loturi de pește au ajuns în Republica Moldova fiind infestate cu paraziți. Laboratorul Republican de Diagnostică Veterinară, instituția responsabilă de testarea peștelui, nu a raportat despre analize Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Declarațiile aparțin prim-ministrei Maia Sandu.

Drept urmare, peștele a ajuns în vânzare. Pe marginea acestui caz a fost deschisă o cauză penală. Cetățenii sunt atenționați să verifice peștele pe care îl consumă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!