„La moment sunt opt dosare depuse. Nu mi s-au livrat numele. Cred că cel mai corect e să așteptăm toate numele și luni la prima oră le vom publica”, a spus Stamate, după ședința Guvernului. 

Chiar dacă nu se cunosc candidații, se cunosc persoanele care îi vor evalua. Aceștia sunt șapte la număr, iar printre ei se numără și un psiholog.

Citește și: Componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general


AGORA amintește că modificarea Legii Procuraturii a fost votată la 16 septembrie, în două lecturi în Parlament. Documentul prevede, în special, procedura de numire a procurorului general și extinderea numărului membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Numirea procurorului general va începe prin selectarea a cel puțin doi candidați de către o comisie a Ministerului Justiției, care vor fi propuși CSP-ului pentru selecție. Ulterior, CSP-ul va propune o candidatură președintelui R. Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!